contact

Herengracht 603

1017 CE Amsterdam

+31 (0)20 344 9160

+31 (0)20 344 9166

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Metro (51, 53, 54) naar Waterlooplein, uitgang Stadhuis/ Stopera vanaf daar is het minder dan 5 minuten lopen. Over de Blauwbrug links af en om de hoek van restaurant Breitner rechtsaf de Herengracht op.

U kunt ook de tram nemen (9,14) naar het Rembrandtplein. Vanaf hier is het 2 minuten lopen. U loopt in de richting van gebouw 'The Bank' dan rechts om het gebouw de Utrechtse Straat in. U neemt de eerste straat links en dan bent u op de Herengracht gearriveerd, het tweede pand aan de linkerzijde is het kantoor.

Met de auto

Aangezien de parkeerplaatsen langs de grachten beperkt zijn, raden wij u aan gebruik te maken van de parkeergarage onder het Stadhuis en het Muziektheater (= Stopera). Daar vandaan is het 5 minuten lopen (over de Blauwbrug links af en om de hoek van restaurant Breitner rechtsaf de Herengracht op).

 

Tentoonstellingen

Het Prins Claus Fonds organiseert kleine tentoonstellingen in de galerie met werk van kunstenaars uit Afrika, Azië, Latijns Amerika en het Caribische gebied in het kantoor aan de Herengracht. Er worden ongeveer vier tentoonstellingen per jaar georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstellingen.

Het Prins Claus Fonds onderhoudt ook een bibliotheek met 7500 titels bestaande uit een unieke verzameling van publicaties, magazines, DVD’s en meer, met een grote variëteit aan onderwerpen vanuit het internationale veld van cultuur en ontwikkeling, veelal aangeleverd door de internationale partners van het Fonds. De bibliotheek biedt een selectie van publicaties geordend op onderwerp en geografie. Iedereen is welkom om in de bibliotheek publicaties te komen bekijken en uitgebreid te bestuderen. Mocht u meer willen weten over beschikbare materialen of onderwerpen bel dan het Prins Claus Fonds op 020-3449160.

Tentoonstellingen in de Galerie en de Bibliotheek zijn gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10.00u - 17.00u op Herengracht 603, Amsterdam.